“Speel geen standaardriedeltje af, wees gewoon jezelf.”

De kantoorhond Harvey, een groot aquarium en de quote ‘Be the reason someone smiles today’ aan de muur: als je de de Raaak-vestiging in Oosterhout binnenloopt voel je direct een warme sfeer. En dat is precíes wat vestigingsmanager Debbie met haar vestiging wil uitdragen.

“Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s zichzelf kunnen zijn en zich comfortabel voelen om dingen uit te spreken. Alles mag gezegd worden. Niks is te gek. En als ze liever een spijkerbroek aantrekken? Be my guest. Wees gewoon jezelf, want dan voelen mensen dat je oprecht bent.”

Ze zit al 23 jaar in het vak, toch voelde het bij Raaak als thuiskomen toen ze 2 jaar geleden als consultant startte. Hier voelde ze weer, waarom ze jaren geleden voor dit vak heeft gekozen. Haar drijfveer? Kandidaten en bedrijven blij maken met een nieuwe baan of collega, zonder strakke kaders, maar op een manier die bij haar past.

“Bij Raaak geven ze mij het vertrouwen dat ik nodig heb om het op mijn manier te doen. Ik ben hier geen marionettenpop die precies moet doen wat er van bovenaf bepaald wordt, bij Raaak krijg ik alle vrijheid.”

Met haar titel ‘vestigingsmanager’ heeft ze niet zoveel – op de website heeft ze ook alle functietitels laten verwijderen. Maar met het thema ‘werkgeluk’ des te meer. En daar besteedt ze veel aandacht aan, want als haar collega’s goed in hun vel zitten, dan merken kandidaten en opdrachtgevers dat ook.

“Ik probeer altijd goed naar mijn collega’s te luisteren. Waar hebben ze behoefte aan? Willen ze zich verder ontwikkelen? Voelen ze zich gewaardeerd? Bij mij krijgen ze de vrijheid om hun werk op een manier te doen die bij hen past. Ook als ze naar klanten gaan zeg ik: ‘Speel geen standaardriedeltje af, wees gewoon jezelf’”

Zelf zegt ze geboren te zijn voor dit vak en vindt daarom alles leuk. Iemand aan een baan helpen die jarenlang de kans niet kreeg, het scoren van die ene gewilde klant en collega’s coachen. Het is de afwisseling die ze het allerleukste vindt.

“Wanneer mijn werkdag geslaagd is? Dat kan iedere dag door iets anders zijn. Door een goed gesprek bij een klant, door een prospect die gescoord is, of door het team dat mij trots maakt. Het geeft mij allemaal energie.”

Hoe ze haar toekomst bij Raaak Personeel ziet, dat weet ze nog niet, Debbie leeft met de dag en zit op dit moment prima op haar plek. Misschien dat ze mensen gaat coachen, want 1 ding is wel zeker: mensen werkgeluk laten ervaren is één van haar grootste drijfveren. Debbie is gedreven. Een verbinder pur sang met een passie voor haar vak.

En niet onbelangrijk: ze is een lieve en betrokken vrouw. Iemand die we enorm waarderen als mens en we zijn enorm dankbaar dat ze zich met hart en ziel voor Raaak inzet.
Publicatie datum: 10 november 2022
Debbie Wildhagen Debbie Wildhagen Vestigingsmanager Oosterhout